PERMANENT MAKEUP

HVAD ER PERMANENT MAKEUP?

Permanent makeup er en behandling, hvor man, ved hjælp af specialfremstillede/sterile nåle og udstyr, deponerer pigment øverst i det dermale hudlag. Grundet den overfladiske placering af pigmentet, til det gradvist falme over tid, og man skal således være indstillet på, jævnligt at vedligeholde sine bryn, øjne eller læber, såfremt man ønsker at bevare det optimale resultat. Hvor ofte man skal opfriske farven, afhænger af den enkeltes hudtype, livsstil, generelle helbred og medicinforbrug, samt mange andre faktorer. 

På selve behandlingsdagen vil du blive bedt om at udfylde og underskrive nogle formularer ved. dit helbred og alt, hvad der ellers kan have indflydelse på behandlingen. Her er det afgørende, at du opgiver de fuldstændig korrekte oplysninger til mig af hensyn til sikkerheden ved din forestående behandling. 

Inden behandlingen påbegyndes, vil opmåling og optegning af bryn/læber finde sted, og du vil blive bedt om at godkende optegningen og give din mening til kende. Såfremt, der er lidt rettelser ift. dine ønsker, vil disse blive foretaget, og du vil blive bedt om at godkende igen. Behandlingen påbegyndes først, når du har godkendt formen, og du og jeg er enige om, at det er den rette form til dig – taget din ansigtsform og knoglestruktur i betragtning.

I princippet er permanent make-up egnet til alle, men personer, som kan nikke genkendende til følgende, kan især have meget stor glæde af permanent make-up:
• Manglende eller begrænset hårvækst ved bryn og vipper
• Asymmetriske bryn og/eller dårlig form på det naturlige bryn efter overplukning etc.
• Asymmetriske og/eller manglende pigment i læber og/eller udvisket læbekontur
• Hareskår
• Allergi overfor kosmetik
• Usikre hænder
• Brugere af briller og/eller kontaktlinser
• Alopecia
• Før og efter kemobehandling (lægeerklæring er påkrævet)

Hvordan udføres permanent make up behandlingen?

Behandlingen udføres med en “tatoveringsmaskine”, som ikke går nær så dybt i huden, som vi kender fra den traditionelle tatovering. Vi anvender sterile nåle samt pigment, som er beregnet til permanent make-up. 

Når du kommer til behandlingen vil jeg spørge ind til dine tanker og ønsker. Vi vil herefter forventningsafstemme og påbegynde optegningen. Jeg vil optegne efter dine naturlige bryn, dine linjer i ansigtet samt knoglestruktur. Vi vil herefter, sammen, tage et kig på formen og eventuelt rette til. Jeg vil herefter tegne det sidste op og rette til. Hvis det ønskes, så påføres der bedøvelse inden behandlingens start, og dette skal sidde i cirka 15 minutter. 

Jeg går i gang med behandlingen, som samlet set varer i 40-60 minutter alt efter om det er bryn, øjne eller læber samt, hvordan din hud tager mod farven. 

Undervejs påføres bedøvelse, og du vil herefter ikke kunne mærke ret meget.

Hvad kan du forvente af permanent make up?

Du kan opnå en smuk indramning af dit ansigt med velformede bryn, smukt indrammede øjne og perfekt formede læber!

Mange kvinder ønsker at se “naturligt perfekte” ud hver dag og med permanent make-up kan man opnå en naturlig forskønnelse og samtidig få ændret og korrigeret på det, som fra naturens hånd, måske ikke er helt optimalt eller velproportioneret.

Almindelig make-up kan oftest ikke opfylde kravet om at se godt ud i alle situationer, da denne hurtigt kan blive udtværet eller blot forsvinde gradvist i løbet af dagen. Permanent make-up er derfor en fordel ved mange forskellige scenarier; eksempelvis ved sport og træning, når du træder op af poolen, når du vågner op om morgenen, når du går gennem regn-eller stormvejr, og selv når du kniber en tåre under en romantisk film.

I alle disse tilfælde kan du være helt sikker på, at din permanent make-up altid bliver på plads og sikrer et fint udseende 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, og der er ingen tvivl om, at du vil spare tid hver morgen, da du ikke nødvendigvis behøver at tegne dine bryn eller dine læber op længere.

Det er dog vigtigt at være indforstået med, at permanent make-up ikke erstatter en markant aften-make-up, men det kan, i en vis grad, erstatte en let dags-make-up på bryn og læber. Formålet med permanent make-up er netop at fuldende dine bryn eller læber og gøre disse områder velformede, på en naturlig måde således, at du er den bedste udgave af dig selv!

Ricisi og forholdsregler ved permanent make up?

Som kosmetisk tatovør udføres vores håndværk på et levende lærred – nemlig din hud!

Der er uden tvivl stor forskel på at udføre et stykke håndværk på et “dødt hvidt lærred”, eller for den sags skyld, på en lukket hud, som man gør med almindelig make-up. Når man deponerer sit håndværk under huden og kommer i kontakt med de levende celler, så er der ganske enkelt mange flere faktorer, der har indflydelse på forløbet og behandlingen. Derfor er det også rigtig vigtigt, at du som kunde har forståelse for de risici og faktorer, som gør sig gældende ved permanent make-up.

Der er heldigvis rigtig meget, som vi har kontrol over som professionelle behandlere. Det, som vi har 100% mulighed for at kontrollere, er vores analyse, vores opmåling, vores optegning, vores teknik med nålene, vores dybde og vores farvevalg. Alt dette foretages, ud fra vores viden og ekspertise.

Jeg analyserer naturligvis hudtypen og eventuelle hudtilstande – du udfylder et helbredsskema, som vi gennemgår og ud fra disse oplysninger og analyser, kan vi have nogle forventninger til, hvorledes huden vil reagere på behandlingen samt vide om der er risici for komplikationer. Dette vil du naturligvis altid blive informeret om inden behandlingen, således du har mulighed for at fravælge behandlingen.

Jeg sørger desuden for at vælge farver, som passer til den enkelte, så du ikke får misfarvede bryn eller læber efter behandlingen. Dog er det vigtig at understrege, at pigmenter til permanent make-up falmer over tid pga. den overfladiske deponering.

Dette betyder, at eksempelvis brynfarver, med tiden, såfremt de ikke friskes op/vedligeholdes, bliver lysere og mere matte og i nogle tilfælde endda kan blive enten en smule rødlige eller grålige i farven, afhængigt af pigmentet, der er brugt. Dette er fuldstændig normalt og forventeligt, og kan hurtigt og simpelt korrigeres ved en opfriskning af farven. Hvis man ikke ønsker at have permanent make-up længere, så stopper man selvfølgelig denne vedligeholdelse, men må så affinde sig med ens bryn falmer og derfor, i en periode, eventuelt i nogle år, har denne farve. Man kan i så fald vælge, at tegne dem op med make-up, så det ikke ses. Dette er altså et ufravigeligt faktum, og hvis man ikke er indforstået med dette på forhånd, så fraråder vi at få lavet Permanent Makeup.

Som udgangspunkt skal du opfriske dine bryn ca. hver 6-12 måned – afhængig af teknik og hudtype –  og læber ca. hvert 2. år. Din eyeliner kan du nøjes med at optegne én gang hvert 2-3 år. En opfriskning koster som regel ikke det samme, som en ny behandling, da designet allerede er lavet.

Heldigvis er det sjældent, at der sker komplikationer, men i nogle enkelte tilfælde oplever man, at huden afstøder mere farve end forventet, dvs. man i nogle tilfælde skal foretage flere behandlinger end normalt, før end resultatet opnås. I dette tilfælde betaler man for de nødvendige ekstra behandlinger.

I yderst sjældne tilfælde, kan der forekomme en total udstødelse af farve, dvs. at huden ikke vil lagre farven og viderebehandling er derfor ikke mulig. Der ydes ingen tilbagebetaling for de behandlinger, der er foretaget og dette må anses som værende, en sjælden risici.

Som udgangspunkt, skal man være sund og rask, når man modtager behandling og derfor er der således personer, der ikke er egnede kandidater til permanent make-up – du kan læse de mest almindelige kontraindikationer, der er tale om herunder:

• Ehler-Danlos syndrom (bindevævssygdom)
• Alle former for kræftsygdomme. (der skal forelægge en læge erklæring, såfremt der behandles alligevel, og det er således også på eget ansvar, at behandlingen udføres)
• Ichtiosis (Hudsygdom)
• Psoreasis i det område der skal behandles (hudsygdom)
• Tendens til keloid ardannelse
• Lupus (reumatisk sygdom) 

Udover disse kontraindikationer, er der også en række forbigående kontraindikationer, som kan betyde at du skal vente med behandling, og derfor er det vigtigt, at du oplyser mig om dit helbred, således jeg kan råde og vejlede dig korrekt. Se eksempler på forbigående kontraindikationer herunder:

• Herpes/forkølelsessår
• Brug af Roaccutane
• Brug af Kortokosteroider
• Betændelsestilstande i kroppen
• Feber
• Hormonforstyrrende præparater
• Rosacea
• Acne

Hvis du har en tendens til herpes/forkølelsessår, og du ønsker læbebehandling; Så er det vigtigt at du eventuelt tager Aciclovir/Zovir-tabletter dagen inden din behandling samt tre dage efter for at undgå et udbrud under ophelingen. Dette er receptpligtigt og noget, som din læge eventuelt vil udskrive til dig.

De forskellige metoder; bryn, læber og eyeliner: 

Der findes forskellige metoder til bryn – powderbrows/ombre-bryn, microblading samt hybridbryn. Jeg laver kun powderbrows til bryn. Læberne anvender jeg metoden “lip blush” og til øjnene er det vippefortætning og eyeliner i forskellige designs. 

Powderbrows/ombre-brows har mange forskellige navne i branchen. Det er en skygge bagved dine egne hår og dette giver et “pudret” look af brynet. Det kan sagtens bruges til dig, som ikke rigtigt har hår selv, eftersom at jeg bruger meget tid og energi på skygger – og derved skaber et naturligt og blødt look. Det opheler naturligt, blødt og uden skarpe kanter. Det er den metode, som er mest skånsomt for huden samt den metode, som kan anvendes til alle hudtyper. 

Lip blush har også mange navne i branchen – men overordnet set er det farve på hele læben. Jeg laver ikke en decideret lip-liner og man tatoverer ikke ud på huden – KUN på læben. Derfor kan man heller ikke tilfører mere størrelse på læben end det, man har – jeg kan tilføje 1-2 mm. samt skabe mere symmetri og skarpere kanter/bue. 

Vippefortætning er en lille fin og delikat linje mellem dine vipper, som giver mere markering til dine øjne. Dens bredde kan variere fra person til person afhængigt af, hvor mange vipperækker du selv har – og hvad dine ønsker er. Det er muligt at få en lille vinge som afslutning på din vippefortætning. 

Eyeliner kan være en bredere streg med eller uden vinge. Bredden kan variere alt efter ønske. Der kan ligeledes tilføjes en vinge på, som afslutning, og her kan der tilføjes skygge for at give noget mere wauw-effekt og en mere “makeuppen” udseende til øjet. Skyggen kan laves i flere nuancer og størrelse. 

FØR OG EFTER DIN BEHANDLING

FØR BEHANDLING

Når du har booket tid til en behandling, er der nogle vigtige forholdsregler du skal følge, for at sikre at du responderer bedst muligt på behandlingen:

Du skal undgå følgende 3 dage op til behandling:
 Indtagelse af blodfortyndende medicin
• Indtagelse af E-vitamin, fiskeolie og andre olier (MK olie, Udos Choice etc.)
• Indtagelse af stærke krydderier
• Indtagelse af stærk antibiotika

Du skal undgå følgende 24 timer op til behandling:
• Alkohol
• Smertestillende (med undtagelse af Panodil)
• Koffein/kaffe lige inden behandling, da du skal ligge stille under behandlingen. 
• Synlige sår/udslæt på området, som vi skal behandle.

* Ved behandling af læber og tendens til herpes (forkølelsessår) skal du til egen læge 1 uge før og have en forbyggende kur mod dette. Ved hyppige udbrud af herpes, frarådes det helt at få permanent make-up på læber.

Kom gerne uden make-up og cremer i området, hvor vi skal lave din kosmetiske tatovering. Dette vil gøre det lettere for mig – og vi vil ikke skulle til at fjerne det inden.

UNDER BEHANDLING

Du ligge stille på briksen i en times tid. Der vil blive anvendt bedøvelse med lidokain, og derfor skal du også sige dette til mig, hvis du ved at du er allergisk.

EFTER BEHANDLING

Den pigmenterede hud vil være rød og hævet efter behandlingen. Dette vil typisk fortage sig i løbet af de næste par dage.

Farven vil dog blive yderligere markant i dagene efter – dette skyldes ganske enkelt helingsprocessen og oxidering af farven, samt at der dannes en sårskorpe på området. Af disse årsager, kan man heller ikke vurdere det endelige resultat på dette tidspunkt, og man er således nødsaget til at væbne sig med tålmodighed og undlade at “panikke” over den mørke farve og blot lade helingsprocessen ske i det tempo, som er naturligt Farven vil typisk falme 20-60% afhængig af behandlingsområdet og den teknik, der er benyttet.

Efter ca. 4-10 dage vil sårskorpen gradvist falde af i små flager, og farven kan på dette tidspunkt se en smule transparent og lys ud. Nogle tror fejlagtigt, at der ingen farve er tilbage på dette stadie af helingsprocessen. Dette skyldes som regel at huden er helt ny – og derfor er en smule lyserød. Huden skal herefter have tid til at “bygge sig op” til normal tykkelse igen, nøjagtig ligesom når et almindeligt sår heler og skorpen falder af, hvor huden også har en anden farve (lyserød). Ligesom ved almindelige sår er det vigtigt, at man ikke piller i det og/eller hiver sårflagerne af, da dette kan resultere i, at man “hiver farven med ud” og i værste fald kan man være uheldig at danne arvæv.

Den komplette heling og genopbygning af huden er ca. 28-45 dage afhængig af hudtype, helbred, livsstil og alder, og først herefter vil den endelige farve være synlig. Det er samtidig også først her, man kan vurdere, hvor man har mistet farve, hvor meget farve, der er forsvundet, og hvor der skal fyldes mere farve på. Det er af afgørende betydning, at du som kunde, er helt indforstået med, at en behandling ALTID er en proces, som kræver minimum 1-2 behandlinger, og det er derfor påkrævet at få foretaget en efterfølgende behandling 6-10 uger efter den oprindelige behandling.

Aftercare er VIGTIGT! Dette er din del af opgaven for, at du opnår det flotteste resultat, da 70 % af det endelige resultat afhænger af aftercare.

Efter 1-2 timer efter behandlingen skal du vaske din kosmetiske tatovering første gang. Dette gøres med sæbe og lunkent vand. Dup den kosmetiske tatovering tør med en ren vatrondel. Herefter påfører du den aftercare-creme, som du har fået med, i et meget tyndt lag. Denne procedure gentager du hver time – eller som minimum fem gange på behandlingsdagen, samt det efterfølgende døgn.

De næste 7 dage, smører du din kosmetiske tatovering 3-5 gange dagligt i et tyndt lag med den aftercare-creme, som du har fået med. Du behøver ikke vaske området længere, medmindre at der kommer lymfevæske.

UNDGÅ VAND

De første 7 dage, hvor den overfladiske heling finder sted, skal du undgå at din kosmetiske tatovering kommer i nærheden af vand. Du må gerne gå i bad – men sørg så vidt muligt at holde området tør og undgå at stå direkte under vandet. Den første uge efter behandlingen frarådes det at dyrke sol (også solarium), gå i sauna, bade i swimmingpool/havet/spa samt træne hårdt fysisk, hvor du kan risikere at svede. Du skal til alle tider beskytte din kosmetiske tatovering mod sol, for at bevare det bedste resultat længst muligt, men det er især vigtigt i helingsprocessen.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Smerte er individuelt – og det er dette også i tilfældet her. Der er ligeledes flere faktorer, som spiller ind; blandt andet, hvor man er i ens cyklus samt individuelt smertetærskel.

Jeg forbereder dig på bedst mulige måde – og jeg anvender bedøvelse, både inden start og under behandlingen for at det er mest muligt behageligt for dig. 

Det er til at holde ud for alle – og det er hurtigt overstået. 

Behandlingen på læberne er det, som er mest ubehageligt – men det niver en smule, og igen: Det er kortvarigt og hurtigt overstået – og tro mig; det er det hele værd. 

Den første uge efter behandlingen er pigmenteringen betydeligt mørkere end det endelige resultat. I løbet af den første uge vil intensiteten af farven aftage omkring 30-60% og derfor blive meget blødere. På grund af den naturlige cellefornyelse, vil slutresultatet af pigmentering først være synligt efter en periode på cirka 3 til 5 uger, når huden er helt fornyet.

Et færdigt resultat kan først forventes efter minimum 2 behandlinger, så det er vigtigt man ikke antager, at slutresultatet er synligt efter kun 1 behandling. Der kan i nogen tilfælde være brug et andet touch up – dette afhænger af den enkeltes hud, livsstil, mm. 

Når du vælger at modtage denne type af behandling, er det afgørende, at beslutningen er velovervejet, og du har sat dig grundigt ind i proceduren samt undersøgt markedet, for at finde den rette behandler for dig.

Det er vigtigt at du og jeg er enige om, hvad der er æstetisk korrekt og smukt, samt dine forventninger til denne procedure er realistiske. Permanent make-up er en blivende behandling, som du skal leve med i mange år efter, og af samme årsag ,vil en professionel behandler aldrig pigmentere, før optegningen er godkendt af dig som kunde. Derfor må det naturligvis forventes, at du er tilfreds med det, du har godkendt, og at du har sat dig ordentligt ind i alle de informationer du modtager af mig. Såfremt, at du ombestemmer dig vedr. den form du har godkendt, kan din behandler ikke klandres for dette.

Hvis du har en kosmetisk tatovering fra anden behandler, som du er ked af, så er der i nogen tilfælde mulighed for et cover-up – og ellers kan jeg vejlede dig i eventuel bedste løsning. I langt de fleste tilfælde anbefaler jeg laser, så vi har et helt rent lærred og det bedste udgangspunkt for det bedste resultat. Dette kræver at du booker en konsultation eller sender billeder inden, at du booker en tid til ny behandling, da jeg skal kunne vurdere det efterfølgende forløb. 

Det tager omkring to timer alt i alt med optegning, bedøvelse, behandling samt information. 

Jeg har mange farver/nuancer at vælge mellem til både bryn og læber. Til eyeliner anbefaler jeg en helt sort farve – og i enkelte tilfælde kan vi anvende en meget mørk brun, hvis du ønsker et knap så “hårdt” look med eyeliner. 

Vi snakker forventninger og ønsker til farver, hvor jeg rådgiver dig om, hvad der vil passe bedst til dig – dette gælder både til bryn og læber. 

Hvilke farver, som passer bedst til den enkelte, det er meget individuelt. Vi har forskellige hudfarver, nuancer og toner – og derfor er resultaterne heller ikke ens, selvom vi anvender samme farve. Så derfor er det vigtigt at vi tager en snak om, hvad du kan forvente af farven – og at det kan tage en behandling mere for, at vi opnår den ønskede farve. 

De pigmenter, som jeg anvender til en kosmetisk tatovering, de overholder alle gældende regler inden for den nye REACH lov, som EU har lavet. Derfor kan du også være sikker på, at de pigmenter, jeg arbejder med, det er de blandt de bedste.
Du vil ikke opleve at de opheler grå, rødlige eller grønlige. 

Uden problemer – din kosmetiske tatovering er blot en hjælp til at gøre det endnu bedre. 

Hvis du har fået lavet læber – og ønsker at bruge en læbestift eller lipgloss, så er det ikke noget problem heller. Du har blot en mere intens baggrund til en start – og derved vil du opnå en endnu bedre dækning af din læbestift. Du kan også altid farve dine bryn og vipper efter helingen af din kosmetiske tatovering, præcist som du plejer.

Aftercare er VIGTIGT! Dette er din del af opgaven for, at du opnår det flotteste resultat, da 70 % af det endelige resultat afhænger af aftercare.

Efter 1-2 timer efter behandlingen skal du vaske din kosmetiske tatovering første gang. Dette gøres med sæbe og lunkent vand. Dup den kosmetiske tatovering tør med en ren vatrondel. Herefter påfører du den aftercare-creme, som du har fået med, i et meget tyndt lag. Denne procedure gentager du hver time – eller som minimum fem gange på behandlingsdagen, samt det efterfølgende døgn.

De næste 7 dage, smører du din kosmetiske tatovering 3-5 gange dagligt i et tyndt lag med den aftercare-creme, som du har fået med. Du behøver ikke vaske området længere, medmindre at der kommer lymfevæske.

Undgå: De første 7 dage, hvor den overfladiske heling finder sted, skal du undgå at din kosmetiske tatovering kommer i nærheden af vand. Du må gerne gå i bad – men sørg så vidt muligt at holde området tør og undgå at stå direkte under vandet. Den første uge efter behandlingen frarådes det at dyrke sol (også solarium), gå i sauna, bade i swimmingpool/havet/spa samt træne hårdt fysisk, hvor du kan risikere at svede. Du skal til alle tider beskytte din kosmetiske tatovering mod sol, for at bevare det bedste resultat længst muligt, men det er især vigtigt i helingsprocessen.

Nej, det kan det ikke. 

Vi arbejder med udstyr, som minder utroligt meget om det, der bruges til en traditionel tatovering – men vi arbejder ikke nær så dybt i huden. Pigmenterne er ligeledes anderledes og opheler naturligt. 

En kosmetisk tatovering forsvinder også over tid, da pigmentet deponeres overfladisk i huden – og derved “slides” mere på af omgivelserne/din livsstil. Derfor sørger man også for at vedligeholde med et colorboost med 1-2 års mellemrum. 

Skulle du fortryde – eller har du et dårligt resultat fra tidligere, og vil have fjernet din gamle kosmetiske tatovering med laser; så er dette også en meget hurtigere omgang end ved en traditionel tatovering, hvor pigmenterne sidder dybere i huden samt er meget mere intens/mørk. 
Umiddelbart nej! Men det afhænger af følgende faktorer: Din specialists viden og færdigheder, at du er sandfærdig omkring dit fysiske og psykiske helbred, og at udstyret der benyttes er sikkert.

Jeg anvender selvfølgelig sterile nåle, lokalerne og omgivelserne er rene og pæne samt alt er engangsbrug (så vidt muligt – ellers rengøres det godt mellem kunderne). Jeg er registreret – og godkendt hos sikkerhedsstyrelsen, som har været ude at tilsigte lokalerne samt du kan slå mig op på deres hjemmeside som registreret. 

Der er selvfølgelig altid en lille risiko for en eventuel infektion, når vi prikker hul på huden – men jeg gør alt for at forebyg og undgå.
Ja, det kan du – uden problemer. 

Der skal blot gå minimum 1 måned efter filler/botox – og omvendt, selvfølgelig.

TRUELY BEAUTY

BOOK DIN TID ONLINE IDAG

HVAD END DU DRØMMER OM AT FÅ LAVET PERMANENT MAKEUP, EYELASH EXTENSIONS ELLER ET ELEGANT LASH LIFT, SÅ KAN DU BOOKE DIN TID ONLINE. 
HVIS DU HAR SPØRGSMÅL, ER DU ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE MIG, FIND MIG GERNE PÅ MINE SOCIALE MEDIER. 

ÅBNINGSTIDER

Mandag: 8-13
Tirsdag: 9-15
Onsdag: 9-16
Torsdag: 9-16
Fredag: 8-14
Lørdag: Efter aftale
*Åbningstiderne er vejledende.